ylliX - Online Advertising Network
افرادی که تا ۵ سال آینده به این بیماری مبتلا خواهند شد

افرادی که تا ۵ سال آینده به این بیماری مبتلا خواهند شد



ایسنا/خراسان رضوی معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان کاشمر گفت: چنانچه افراد پیش دیابتی سبک زندگی خود را تغییر نداده و اضافه وزن و چاقی را کنترل نکنند در ۵ سال آینده به دیابت مبتلا خواهند شد.

مجتبی قائمی در گفت‌وگو با ایسنا از شناسایی بیش از ۱۷ هزار و ۷۰۰ بیمار دیابتی و پیش دیابتی در این شهرستان خبر داد و افزود: این افراد زیرپوشش مراقبت‌های بهداشتی و کنترل درمانی قرار گرفتند، در حال حاضر در سطح شهرستان کاشمر برنامه بیماریابی، مراقبت و درمان بیماران دیابت در سطح خانه‌های بهداشت، پایگاه‌های بهداشتی و مراکز خدمات جامع سلامت به صورت رایگان در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه دیابت یک اختلال در سوخت و ساز بدن است که عواملی همچون ژنتیک و محیط در بروز آن نقش دارد، بیان کرد: همه ساله افراد بسیاری به دلیل غفلت از این بیماری، غفلت از عوامل خطر و علائم و بی‌توجهی به راه‌های پیشگیری و کنترل بیماری و عوارض آن گرفتار این بیماری می‌شوند.

مدیر مرکز بهداشت کاشمر از دیابت به عنوان مهم‌ترین مشکل بهداشتی در تمام جهان و ایران نام برد و گفت: دیابت بیماری خاموشی است که بسیاری از بیماری خود بی‌اطلاع هستند.

وی گفت: غربالگری افراد به ویژه افراد بالای ۳۰ سال و… انجام می‌شود تا مردم جامعه در راستای توانمندسازی خود و اعضای خانواده (خود مراقبتی) گام برداشته و زندگی خوب و بدون بیماری را سپری کنند.

قائمی با بیان اینکه چنانچه فرد به دیابت مبتلا شده باشد با رعایت دستورات بهداشتی و پزشکی می‌تواند بیماری خود را کنترل و به خوبی زندگی کند، گفت: ۵۰ درصد افراد مبتلا به دیابت و فشارخون از بیماری خود بی‌اطلاع هستند و زمانی که مشکلی پیدا می‌کنند برای درمان مراجعه کرده که بسیار دیر است.

وی با اشاره به اینکه امسال شعار روز جهانی دیابت «با دیابت خوب زندگی کنیم» نامیده شده است، اظهار کرد: این هفته فرصت بسیار خوبی برای آموزش بیماران است.

معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان کاشمر سن بالا، چاقی و اضافه وزن، سابقه فامیلی، فشارخون و چربی خون بالا، بی‌تحرکی و ورزش نکردن، سابقه بیماری‌های قلبی و تغذیه ناسالم را از عوامل خطر بیماری دیابت دانست و تصریح کرد: با رعایت و انجام کنترل وزن در حد طبیعی، تغذیه مناسب با کاهش مصرف نمک و شیرینی جات، مصرف سبزیجات و میوه‌جات، دوری از مصرف غذای فوری و غذاهای فرآوری شده و…، افزایش فعالیت بدنی و ورزش با شعار ۷۰۰۰ قدم تا سلامتی، کنترل استرس و اضطراب و یادگیری مهارت‌های زندگی و عدم استعمال دخانیات (سیگار، قلیان، پیپ و…) می‌توان از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرد.

وی با بیان اینکه چنانچه قند خون فرد بالا بود و پزشک برای فرد دارو تجویز کرد مصرف منظم داروها و انجام آزمایش‌ها ضروری است، اظهار کرد: پرخوری، پر نوشی، پر ادراری، خستگی، تاری دید، دیر بهبود یافتن زخم‌ها از علائم دیابت هستند.

قائمی مهم‌ترین علامت این بیماری را بی‌علامتی آن دانست و گفت: بیماری دیابت در صورتی که کنترل نشود بر تمام ارگان‌های بدن تأثیر می‌گذارد و عوارض چشمی، کلیوی، سکته‌های قلبی و مغزی و زخم پاها را به دنبال دارد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در شهرستان کاشمر ۸۲۰۰ نفر بیمار دیابتی و ۹۵۰۰ نفر افراد پیش دیابتی شناسایی شده‌اند، افزود: این افراد در مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، پایگاه‌ها و خانه‌های بهداشت مراقبت و ویزیت می‌شوند.

معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان کاشمر خاطرنشان کرد: چنانچه افراد پیش دیابتی سبک زندگی خود را تغییر نداده و اضافه وزن و چاقی را کنترل نکنند در ۵ سال آینده به دیابت مبتلا خواهند شد و اگر بیماران دیابتی به کنترل قند خونشان، تغذیه و فعالیت بدنی، مصرف داروها در زمان‌های تعیین شده توسط پزشک توجه نکنند در آینده عوارض این بیماری در کمین آنها است.

وی گفت: بر اساس آنچه اعلام شده در حال حاضر ۵۳۷ میلیون بیمار دیابتی تیپ ۲(بزرگسال) و ۱.۲ میلیون دیابتی تیپ ۱(کودکان و نوجوانان) در دنیا وجود دارد که رقم بسیار بالایی است. همچنین در هر ۸ ثانیه یک بیمار دیابتی فوت می‌کند و در هر ۵ ثانیه ۲ نفر به بیماری دیابت مبتلا می‌شوند.

وی با بیان اینکه درمان بیمار دیابتی که مبتلا به عوارض شده ۲۴ برابر بیشتر از درمان بدون عارضه است، افزود: اکنون مهم‌ترین مشکل موجود بیماری‎های غیر واگیر از جمله قلبی عروقی، دیابت، سرطان‎ها و حوادث هستند.

انتهای پیام



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *