به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی صفری عصر سه شنبه در بازدید رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجان غربی از طرح مرمتی مسجد جامع ارومیه، اظهار کرد: احیای حجرههای پیرامون، تزئینات گنبدخانه، بخش گنبد مرکزی، فضای خدماتی نظیر سرویسهای بهداشتی، سیستم گرمایشی و سرمایشی، نور پردازی و روشنایی محوطه از جمله اقدامات مرمتی مسجد جامع ارومیه به شمار میرود که در حال انجام است.
وی با بیان اینکه سایت موزه ضلع جنوب شرقی مسجد جامع نیز از دیگر بخشهایی است که مرمت میشود، ادامه داد: در این سایت موزه بقایای معماری مسجد جامع که در پی کاوشها به دست آمده، در معرض نمایش گذاشته خواهد شد.
صفری با بیان اینکه موضوع ثبت مساجد در فهرست جهانی یونسکو مطرح است، گفت: سعی بر این است تا با انجام اقدامات لازم زمینه برای قرار گرفتن مسجد جامع ارومیه در فهرست جهانی یونسکو فراهم شده و اثر جهانی دیگری به فهرست آثار ثبت جهانی استان افزوده شود.
وی در ادامه افزود: جدارهسازی خانه گردشگری ارومیه در حال انجام بوده و پس از بهرهبرداری کاربری فرهنگی برای آن تعریف میشود و این طرح الگویی برای ادامه جدارهسازی در بافت تاریخی ارومیه خواهد بود.
تکمیل خانه گردشگری ارومیه ۴۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی افزود: از آنجایی که خانه گردشگری در بافت تاریخی ارومیه قرار دارد نما و جداره آن بر اساس الگوی معماری ایرانی _اسلامی خواهد بود.
صفری با بیان اینکه تاکنون بیش ۱۰ میلیارد ریال برای انجام این کار اختصاص یافته است و برای تکمیل پروژه نیاز به بیش ۴۰ میلیارد ریال اعتبار دیگر است، گفت: پیشبینی میشود این پروژه تا پایان سال جاری به پایان برسد.
وی همچنین در بازدید از موزه ۲۲ بهمن ارومیه نیز گفت: موزه پلیس، ورزش، تاریخ و مدرسه از جمله موزههای تخصصی هستند که مدرسه تاریخی ۲۲ بهمن ارومیه راهاندازی شده و در کنار آنها تعدادی از اشیای تاریخی موزه باستانشناسی ارومیه تا پایان زمان عملیات عمرانی توسعهای در این موزه به مدرسه ۲۲ بهمن ارومیه منتقل و در معرض دید عموم قرار میگیرد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی گفت: بیشک مدرسه تاریخی ۲۲ بهمن ارومیه نیز پس از افتتاح بهمانند مدرسه هدایت تبدیل به پاتوق فرهنگی بهویژه برای نسل جوان شده و چون نگینی در مرکز شهر خواهد درخشید.
توسعه موزه ۲۲ بهمن ارومیه ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی در ادامه اظهار کرد: ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای این طرح نیاز است که از این میزان ۲۲۰ میلیارد ریال برای استحکام بخشی و توسعه ساختمان موزه و بقیه برای اجرای دکوراسیون داخلی، تغییر و طراحی ویترینها و همچنین ساماندهی محوطه اختصاص یافته است.
صفری افزود: در حال حاضر توسعه این موزه از ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است و برای فاز نخست آن ۷۰ میلیارد ریال هزینه میشود و در صورت وجود اعتبار کافی ۷۰ تا ۸۰ درصد پیشرفت خواهد داشت.
وی ادامه داد: با اجرای این طرح، توسعه فضای موزه باستان شناسی ارومیه به حدود ۲ هزار متر مربع میرسد و همچنین فضای مورد نیاز و بهروز برای نمایش اشیای موزه فراهم میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی اظهار کرد: طرح توسعه موزه باستان شناسی پس از مطالعه کارشناسی آغاز شد و در این طرح توجه جدی شده که با اضافه شدن طبقه دیگری بر ساختمان قدیم موزه هیچ باری بر آن تحمیل نشود و رعایت تمامی اصول ایمنی و استانداردهای لازم در دستور کار قرار گرفته است.